Mi van ha tünetek nem javulnak?

nov 15th, 2012 | By | Category: Gyermekek

Gastro Esophageal Reflux Disease

Mi van ha tünetek nem javulnak? Ha az égő érzés az életmódváltoztatás és a gyógyszerek után sem változik, akkor további tesztekre van szükség.

Báriumos röntgenvizsgálat. Itt a beteg báriumot kell hogy nyeljen, majd utána röntgenfelvételeket készítenek a nyelőcsőről és a gyomorról. Ez a kivizsgálás kimutathatja a rekeszizomsérvet, szűkületeket, fekélyeket, vagy a súlyos nyelőcsőgyulladást. Ha csak kis nyelőcsőgyulladás van, akkor azt ez a kivizsgálás képtelen kimutatni.

Tükrözés: Pontosabb mint a bárium teszt, és kórházban, vagy orvosi rendelőben végzik. Az orvos sray-el elfagyassza a torkot, majd egy rugalmas csövet vezet be a nyelőcsőbe. Egy kiakamera által az orvos végignézheti a nyelőcsövet és kutathat a rendellenességek után. Ezzel a módszerrel az orvos mintákat is vehet a nyelőcső, vagy a gyomor nyálkahártyájából.

járóbeteg pH megfigyelés: Az orvos egy apró csövet helyez a nyelőcsőbe, ami bentmarad 24 óráig. Amint a beteg teszi a megszokott dolgát napközben, ez az eszköz figyeli a sav visszaáramlását a nyelőcsőbe.

Sebészeti beavatkozás: A sebészetet akkor használják, ha az életmódváltoztatás vagy a gyógyszerek ne segítenek. A sebészetet mint második lehetőséget is használják az egy életen át tartó életmódváltoztatás és gyógyszeres kezelés helyett.

Nissen fundoplikáció: A gyomor felső részét a nyelőcső záróizma köré csavarják, és ezzel segítik annak a munkáját, szintén megakadályozza a sav visszaáramlását és kijavítja a rekeszizomsérvet.

A fundoplikációt laparoszkópiás módon is elvégezhetik. Ez lerövidíti a lábadozást, és a beteg 1-3 napon belül elhagyhatja a kórházat és 2-3 héten belül visszaatérhet a munkába.

Implantátumok: Enteryx nevű oldatot használnak, ami szivacsossá válik, és megerősíti a nyelőcső alsó záróizmát. Ezt az oldatot endoszkópiás módszerrel fesckendezik be.

Mi a GERD?
Mik a GERD tünetei?
GERD a gyermekeknél.
Mi a GERD oka?
A GERD gyógyítása
Mi van ha tünetek nem javulnak?
Mik a hosszútávú szövődményei a GERD-nek?

Leave Comment

You must be logged in to post a comment.