Asztma a három év alatti gyermekeknél

nov 4th, 2010 | By | Category: Allergia, Gyermekek

Az asztma kifejlődhet már az életünk első évében. Az asztmás gyermekek családjában gyakori az asztma, alergia és ekzema. Azok a gyermekek, akik ki vannak téve a cigarettafüstnek, hajlamosabbak az asztmára, allergiára és a felső léguti fertőzésekre. Néhány gyermek sípol ha felső léguti fertőzése van, de még sincs asztmája. Ellenkező példa erre az, amikor a gyermek nem sípol, csak hosszan tartóan felső léguti betegségben szenved és a végén kiderül, hogy asztmája van. Három éves kor alatt nagyon nehéz az asztmát diagnosztizálni.

A gyermek asztmáját bármi kiválthatja. A leggyakoribb kiváltó ok a felső léguti megbetegedés. Az asztma tünetei pár hétig is eltarthatnak egy ilyen betegség után. A gyerekeknél a cigarettázás rosszabbítja az asztmát. Az alergia az állatokra, atkákra és penészre általában 2 éves kor felett kezdődik.

Az asztma gyógyítására két fajta gyógyszert használunk. Az egyik fajta megelőzi az asztma tüneteit, a másik fajta pedig enyhíti a már jelenlévő tüneteket.
1 – Az asztma tüneteit megelőző gyógyszereket néhány napig kell használni, mielőtt a hatásuk észrevehető. Ezeket a típusú gyógyszereket minden nap használnikell. Ide tartozik a Flovent, Pulmicort, stb… Ezek a gyógyszerek seg
ítenek megelőzni a gyulladást, dagadást és a válladékképzést a légutakban. 
2 – A már meglévő tüneteket enyhítő gyógyszerek ellazítják a légutak izmait és általában 10 percen belül érezhető a hatásuk. Ezek a típusú gyógyszerek viszont nem gyógyítják és nem is előzik meg az asztma rohamait. Egy jól ellenőrzött asztmás gyermeknél nem szabadna, hogy hetente több mint 3-szor legyen szükség ezekre a típusú gyógyszerekre.

A jelek amik arra kell, hogy figyelmeztessenek, hogy a gyermekünk bajban van:
Sípolás, köhögés, gyors lélegzés, a nyak ádámcsutka alatti behúzódása amikor a gyermek belélegzik, több mint heti 3 tünetellenőrző gyógyszerhasználat

Vissza az allergia főoldalra >>>>
Vissza az orvosi témák főoldalra >>>>

Vissza a gyermekek főoldalra >>>>

Leave Comment

You must be logged in to post a comment.