Pirula.net

Üdvözöljük a Pirula oldalain, amihez BÁRKI hozzájárulhat, belejavíthat és hozzászólhat.

 
Google
Web pirula.net

 

Gastro-oesophagealis reflux betegség - GERD

Gastro Esophageal Reflux Disease

Mi van ha tünetek nem javulnak?
Ha az égő érzés az életmódváltoztatás és a gyógyszerek után sem változik, akkor további tesztekre van szükség.

Báriumos röntgenvizsgálat.
Itt a beteg báriumot kell hogy nyeljen, majd utána röntgenfelvételeket készítenek a nyelőcsőről és a gyomorról. Ez a kivizsgálás kimutathatja a rekeszizomsérvet, szűkületeket, fekélyeket, vagy a súlyos nyelőcsőgyulladást. Ha csak kis nyelőcsőgyulladás van, akkor azt ez a kivizsgálás képtelen kimutatni.

Tükrözés:
Pontosabb mint a bárium teszt, és kórházban, vagy orvosi rendelőben végzik. Az orvos sray-el elfagyassza a torkot, majd egy rugalmas csövet vezet be a nyelőcsőbe. Egy kiakamera által az orvos végignézheti a nyelőcsövet és kutathat a rendellenességek után. Ezzel a módszerrel az orvos mintákat is vehet a nyelőcső, vagy a gyomor nyálkahártyájából.

járóbeteg pH megfigyelés:
Az orvos egy apró csövet helyez a nyelőcsőbe, ami bentmarad 24 óráig. Amint a beteg teszi a megszokott dolgát napközben, ez az eszköz figyeli a sav visszaáramlását a nyelőcsőbe.

Sebészeti beavatkozás:
A sebészetet akkor használják, ha az életmódváltoztatás vagy a gyógyszerek ne segítenek. A sebészetet mint második lehetőséget is használják az egy életen át tartó életmódváltoztatás és gyógyszeres kezelés helyett.

Nissen fundoplikáció:
A gyomor felső részét a nyelőcső záróizma köré csavarják, és ezzel segítik annak a munkáját, szintén megakadályozza a sav visszaáramlását és kijavítja a rekeszizomsérvet.

A fundoplikációt laparoszkópiás módon is elvégezhetik. Ez lerövidíti a lábadozást, és a beteg 1-3 napon belül elhagyhatja a kórházat és 2-3 héten belül visszaatérhet a munkába.

Implantátumok:
Enteryx nevű oldatot használnak, ami szivacsossá válik, és megerősíti a nyelőcső alsó záróizmát. Ezt az oldatot endoszkópiás módszerrel fesckendezik be.

Mi a GERD?
Mik a GERD tünetei?
GERD a gyermekeknél.
Mi a GERD oka?
A GERD gyógyítása
>>>Mi van ha tünetek nem javulnak?
Mik a hosszútávú szövődményei a GERD-nek?

Kapcsolódó oldalak:
Has
Gyomor
Belek

vitafórum az oldalhoz

vissza a szótár főoldalra

A Á  B C Cs D E É F G Gy H  J K L Ly M N Ny O Ó Ö Ő P Q R S SZ T Ty U Ú Ü Ű V W X Y Z Zs


Hozzájárulás, vagy kiegészítés:e-mail (nem szükséges,  de nagyon hasznos)

(az elküldés után kérjük várjon 5-10 mésodpercet)

 

 

Legnépszerűbb oldalaink:
Bőrbetegségek - bőrgyógyászat - Skin diseases - Dermatology
Izületek, izmok és csontok - Joints, muscles, and bones
Vesbetegségek - Kidney diseases
Fórumok - Discussion boards
Koleszterin - Cholesterol


 

 

A Pirula csak oktatási és ismeretterjesztő célból üzemel és nem orvosi tanácsadás vagy orvosi szolgáltatás céljából. Az orvosi vagy más döntés csak szakképzett egészségügyi szolgáltatóval való megvitatás után hozandó. Nem vállalunk semmilyen felelősséget bármilyen sérülésért vagy egészségügyi balesetért, ami az internetes oldalunkon található információk használatával összefüggésbe hozható.
Médiaajánlatunk itt található

© Copyright 2004-2005  Pirula minden jog fenntartva