Pirula.net 

Google  

MENÜ    POSTA    FÓRUM    ORVOSI SZÓTÁR    ORVOSI RÖVIDÍTÉSEK    LABOREREDMÉNYEK    BŐRGYÓGYÁSZAT   TÉMÁK

 
Google
Web pirula.net

 

Asztma a három év alatti gyermekeknél

Asthma in children under 3 years of age

Az asztma kifejlődhet már az életünk első évében. Az asztmás gyermekek családjában gyakori az asztma, alergia és ekzema. Azok a gyermekek, akik ki vannak téve a cigarettafüstnek, hajlamosabbak az asztmára, allergiára és a felső léguti fertőzésekre. Néhány gyermek sípol ha felső léguti fertőzése van, de még sincs asztmája. Ellenkező példa erre az, amikor a gyermek nem sípol, csak hosszan tartóan felső léguti betegségben szenved és a végén kiderül, hogy asztmája van. Három éves kor alatt nagyon nehéz az asztmát diagnosztizálni.

A gyermek asztmáját bármi kiválthatja. A leggyakoribb kiváltó ok a felső léguti megbetegedés. Az asztma tünetei pár hétig is eltarthatnak egy ilyen betegség után. A gyerekeknél a cigarettázás rosszabbítja az asztmát. Az alergia az állatokra, atkákra és penészre általában 2 éves kor felett kezdődik.

Az asztma gyógyítására két fajta gyógyszert használunk. Az egyik fajta megelőzi az asztma tüneteit, a másik fajta pedig enyhíti a már jelenlévő tüneteket.
1 - Az asztma tüneteit megelőző gyógyszereket néhány napig kell használni, mielőtt a hatásuk észrevehető. Ezeket a típusú gyógyszereket minden nap használnikell. Ide tartozik a Flovent, Pulmicort, stb... Ezek a gyógyszerek seg
ítenek megelőzni a gyulladást, dagadást és a válladékképzést a légutakban. 
2 - A már meglévő tüneteket enyh
ítő gyógyszerek ellazítják a légutak izmait és általában 10 percen belül érezhető a hatásuk. Ezek a típusú gyógyszerek viszont nem gyógyítják és nem is előzik meg az asztma rohamait. Egy jól ellenőrzött asztmás gyermeknél nem szabadna, hogy hetente több mint 3-szor legyen szükség ezekre a típusú gyógyszerekre.

A jelek amik arra kell, hogy figyelmeztessenek, hogy a gyermekünk bajban van:
S
ípolás, köhögés, gyors lélegzés, a nyak ádámcsutka alatti behúzódása amikor a gyermek belélegzik, több mint heti 3 tünetellenőrző gyógyszerhasználat

Kapcsolódó oldalak:
Asztma
Allergia az állatokra
Az asztma és a tornázás
Dohányzás a gyermekek körül
Penész
Poratka
Gyermekek
anatómia - apparatus respiratorius - a légzőrendszer

Fórum az oldalhoz itt található

vissza a szótár főoldalra

A Á  B C Cs D E É F G Gy H  J K L Ly M N Ny O Ó Ö Ő P Q R S SZ T Ty U Ú Ü Ű V W X Y Z Zs


Hozzájárulás, vagy kiegészítés:e-mail (nem szükséges,  de nagyon hasznos)

(az elküldés után kérjük várjon 5-10 mésodpercet)

 

 

Legnépszerűbb oldalaink:
Bőrbetegségek - bőrgyógyászat - Skin diseases - Dermatology
Izületek, izmok és csontok - Joints, muscles, and bones
Vesbetegségek - Kidney diseases
Fórumok - Discussion boards
Koleszterin - Cholesterol


 

 

A Pirula csak oktatási és ismeretterjesztő célból üzemel és nem orvosi tanácsadás vagy orvosi szolgáltatás céljából. Az orvosi vagy más döntés csak szakképzett egészségügyi szolgáltatóval való megvitatás után hozandó. Nem vállalunk semmilyen felelősséget bármilyen sérülésért vagy egészségügyi balesetért, ami az internetes oldalunkon található információk használatával összefüggésbe hozható.
Médiaajánlatunk itt található

© Copyright 2004-2005  Pirula minden jog fenntartva