Pirula Icon Pirula.Net Plague Doctor


Reklám


Gonorrhoea

kankó, tripper, gonorheaGonococcus okozta, nemi úton terjedő betegség, ami a férfit és a nőt egyaránt megfertőzi. Általában akkor terjed amikor a fertőzött személy vaginális (hüvelyi), orális (szájon keresztül) vagy anális (végbélnyíláson keresztül) úton érintkezik óvszer nélkül. Szintén megfertőzheti az ujjszülött gyermek szemét aki gonorrhoea fertőzött anyának született.

Honnann tudom, hogy fertőzött-e vagyok?
Mint a legtöbb nemi betegségnél, tünetmentes lehetsz.
- Nőknél: Új, vagy megváltozott hüvelyválladék, fájdalom vizelet ürítéskor, torokfájás, fájdalom közösüléskor és szokatlan vérzés a hüvelyből.
- Férfiaknál: Sárgászöldes húgycsőfolyás a hímvesszőből, fájdalom vizelet ürítéskor, torokfájás, húgycsőszűkület és fájdalom a herékben.

Milyen problémákat okozhat a fertőzés nekem, han nem gyógyíttatom magam?

- Nőknél: medencegyulladásos betegség (pelvic inflammatory disease) ami hasfájást, lázat, méhenkívüli terhességet és meddőséget okozhat.
- Férfiaknál: herefájdalom, heredagadás és nehezen tudja partnerét teherbeejteni.

Gyógyítható?
IGEN. Minden embert akinek gonorrhoeája van, vagy gonorrhoeás partnere van akivel nemi életet él, gyógyítani kell. A gyógyítashoz EGY adag antibiotikumot használnak. Ez általában gyógyuláshoz vezethet, főleg ha minkét partner gyógyítva van egyszerre. Az orvos szintén adni fog egy másik gyógyszert is a chlamydia gyógyítására ami gyakran a gonorrhoeávan eggyüttjár.

Megkaphatom több int egyszer?
IGEN. Ha kontaktusba kerülsz a gonorrhoeával, mindig gyógyíttatnod kell megadat.

Nefeledd...
Latex óvszer ÁLLANDÓ használata megvédhet a gonorrhoeától és más nemibetegségektől.


vissza a nemi betegségek fõoldalra
vissza a témák fõoldalra

ReklámReklám